Hypnose

Het veranderingsproces start bij jezelf,
op het moment dat je jezelf ervoor openstelt.

HYPNOTHERAPIE

In mijn unieke werkwijze sta jij volledig centraal. Het veranderingsproces start bij jezelf op het moment dat je je ervoor openstelt, toegeeft en accepteert. Samen bepalen we wat jouw traject moet worden en hoe we hier aan kunnen werken.

Je kunt bij mij terecht voor onder anderen:

 • Regressie- & Reïncarnatietherapie
 • Rouwverwerking
 • Hypnose & Pijn
 • Stoppen met roken
 • Hypnose & Kind

REGRESSIE- & REÏNCARNATIETHERAPIE

Bij regressie- en reïncarnatietherapie wordt ervan uitgegaan dat de ziel van de mens meerdere levens doormaakt. hierbij gaat men er ook vanuit dat traumatische ervaringen die plaats hebben gevonden in een vorig leven, ook nog in dit leven een effect kunnen hebben. Bij deze vorm van therapie gaat de therapeut op zoek naar oude psychische onverwerkte trauma’s en ervaringen. Regressie- en re-incarnatietherapie is uitermate geschikt voor het verwerken van ongevallen, verkrachtingen en verlies van een naaste.

VOOR WIE?
Allereerst moet men openstaan om aan genezing en ontwikkeling te willen werken. Bij regressie- en reïncarnatietherapie wordt je geconfronteerd met onverwerkte en pijnlijke ervaringen en herinneringen. Je moet openstaan en durven te accepteren wat je ziet en tegenkomt. Deze vorm van therapie kan helpen om onbegrepen en ongewilde reacties te begrijpen, deze kunnen bijvoorbeeld leiden tot angsten, depressie, aanhoudende lichamelijke klachten en seksuele problemen.

ROUWVERWERKING

Bij rouwen hebben we het over verschillende gedachten en gevoelens die we ervaren als we iets of iemand verliezen die dicht bij ons stond of waar we waarde aan hechten. Rouwen heeft namelijk niet direct een link met overlijden, terwijl we daar vaak wel meteen aan denken. Het gevoel van rouw en verlies kan bijvoorbeeld ook opkomen wanneer het gaat om het verliezen van een baan, het einde van een relatie of vriendschap of onvruchtbaarheid. Hoe je met dit verlies omgaat is van groot belang bij het verwerken. Rouwverwerking kent een begin en een eind, het is een proces waarin je jezelf tijd en ruimte moet geven om dit te verwerken.

Rouwverwerking door middel van hypnose kan zorgen dat je niet in je verdriet en verlies blijft hangen. Door je in staat van hypnose te brengen, gaan we werken met je onderbewustzijn om zo de leegte, verdriet en verlies te verwerken. Door op een gezonde en constructieve manier je verdriet te verwerken, kan je verder met je leven.

HYPNOSE & PIJN

Pijn is een signaal van ons lichaam om aan te geven dat er iets mis is. Mensen ervaren allemaal de ongemakken van pijn. Gelukkig is dit meestal van korte duur en kun je er na enige behandeling vanaf komen. Toch komt het steeds vaker voor dat mensen lijden aan chronische of herhaalde pijn waarvan de oorzaak soms niet te achterhalen is. Natuurlijk moet in zo een situatie de huisarts ingeschakeld worden. Maar ook hypnose kan een goed middel zijn om de pijn te bestrijden. Door hypnose toe te passen kan de pijn niet alleen verlicht worden maar kan via het onderbewuste gezocht worden naar de oorzaak.

Voordat hypnose toegepast kan worden is het belangrijk dat het traject bij de huisarts en specialist doorlopen is. Je wilt niet iets gaan verdoven of uitschakelen wat juist een signaal is om direct actie te ondernemen.

STOPPEN MET ROKEN

Stoppen met roken is heel moeilijk, vaak probeer je op allerlei manieren om van deze ongezonde gewoonte af te komen. Weinig mensen weten dat de slagingskans om te stoppen met roken wel 90% is. Ondanks dat roken slecht is voor de gezondheid, is dat voor veel mensen niet reden genoeg om te stoppen. Nicotine is het verslavende stofje waardoor mensen meer behoefte hebben aan het roken. Door middel van hypnose kan je snel van deze verslaving afkomen zonder enige neveneffecten of ontwenningsverschijnselen.

HYPNOSE & KIND

Er zijn veel boeken geschreven over opvoeding voor kinderen met gedragsproblemen. Welke ouder heeft er niet te maken gehad met boosheid, slecht eten/slapen of angst. Vaak is het kind zelf niet het probleem maar de overtuigingen, of beter gezegd de onderliggende overtuigingen. Deze overtuigingen kunnen van buitenaf komen of het kunnen hun eigen ideeën zijn. Hypnose is een goede manier om het kind te helpen. Hypnose kan het kind helpen om zich beter te voelen in de situatie waarbij het gedrag voorkomt. Hypnose zorgt ook voor een goede harmonie tussen gevoelens en de gedachten van het kind. Door deze harmonie kan het gedrag veranderen en vaak verbeteren.

Hypnose kan oa ingezet worden bij:

 • Scheiding van ouders
 • Pesten of gevolgen daarvan
 • Onzekerheid/faalangst
 • Trauma
 • Rouwverwerking
 • Angst

KOSTEN HYPNOTHERAPIE

Het eerste gesprek is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek kost 35 euro (eventueel vergoed door uw zorgverzekeraar).
Daarna wordt er een uurtarief  van 95 euro gehanteerd.

* In uitzonderlijke gevallen kan een andere regeling getroffen worden omtrent de kosten.

Meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact op: